dissabte, 30 de novembre del 2013

Coixí maternal i d'alletament (1)

En aquest post us parlaré sobre els coixins maternals,  i en el proper dels d’alletament, ja que tant els uns com els altres són molt útils. Ambdós es desenfunden per poder-los rentar. Hi ha varietat de teixits, colors i estampats.

Comencem pel COIXÍ MATERNAL.
És un coixí cilíndric, allargat i lleugerament més gruixut del centre que dels extrems. Té forma de plàtan (o de mitja lluna). Aquest coixí està farcit de boletes petites i lleugeres que el fan molt adaptable i ergonòmic. Va enfundat per poder-lo rentar amb facilitat. A partir del 3r mes d’embaràs, o abans si cal, la mare el pot començar a utilitzar per trobar posicions més còmodes per dormir, descansar, seure el sofà, etc.
Aqui veieu la forma de coixí, així com diverses posicions per utilitzar-lo.

Quan el nadó neix s’utilitza de coixí d’alletament per aconseguir que la mare i el bebè tinguin una posició més relaxada i còmode; tant si es dóna de mamar com si el nadó pren biberó. Durant l’alletament, les mares patiu sovint de dolor d’esquena, a causa de la postura inadequada a l’hora de donar el pit o el biberó. Si teniu el coixí, tindreu una posició adequada que no us perjudicarà l’esquena, evitareu aquests dolors indesitjats i estareu més còmodes tant vosaltres com el nadó.


Cal afegir, que durant els primers mesos del bebè el podeu utilitzar per recolzar el menut quan acabi de menjar i millorar-ne la digestió i els gasos. També al voltant dels 3/4 mesos, si poseu el bebè sobre el coixí i de cap per vall podrà enfortir els músculs per gatejar més endavant. Cap als 5/6 mesos, quan encara no és capaç d’aguantar-se ben assentat, la forma d’U l’ajudarà a mantenir l’equilibri.



Hi ha coixins que porten una altra funda que permet convertir-lo en una gandula. Per tant, com veieu, és un coixí multi-ús que el podreu aprofitar durant molt temps.



Ja us he esbrinat les propietats d'aquest coixí, ara us emplaço al proper post, que parlaré dels coixins d'alletament. Tot i que tenen utilitats semblants, són diferents.  
Fins aviat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada