dimarts, 5 de novembre del 2013

Peces d'abric

Hola, ja som a novembre i com diu el refrany: “Per Tots Sants, abrics i capes grans”. A més de samarretes de màniga llarga, pantalons, vestits d’hivern, mitges gruixudes, leggings llargs, mitjons, també necessitareu altres peces de roba per abrigar la mainada quan sortiu al carrer: suèters, jerseis esportius, jaquetes/abrics, armilles, gorros, bufandes i manyoples. Fem-ne un repàs:

-Suèter/jersei: peça de vestir de gènere de punt gruixut i de llana, tancada o oberta per davant amb botons o cremallera i amb mànigues, que cobreix el tronc. La podem utilitzar com a peça exterior damunt la samarreta per abrigar-nos quan comença el fred. També, quan a l’hivern les temperatures són molt baixes, a sota la jaqueta ens anirà bé. Cal destacar que és una peça molt pràctica quan els menuts van dins el sac.









-Dessuadora/jersei esportiu: peça de vestir, de propietats semblants al suèter, que pot ser de vellut o de pelfa. S’utilitza com a part superior del xandall o també com a suèter esportiu.



-Jaqueta/parca: peça de vestir exterior, que es posa damunt les altres. És acotxada i amb mànigues, i serveix per protegir-se del fred. Sol portar una cremallera al davant i cobreix el tronc fins a una mica més avall de la cintura, tot i que pot arribar fins a mitja cuixa. Si arriba al genoll o més avall d’aquest, s’anomena abric. La part exterior acostuma a ser de teixit tècnic, això fa que actuï d’impermeable si cauen quatre gotes o hi ha humitat. La part interior, el folre, pot ser de cotó, de niló o de polar, cosa que afavoreix que la mainada vagi més abrigada. També hi ha models reversibles perquè es pugui combinar-se amb l’altra roba que porten. A partir de 39,90€


-Armilla: peça de vestir sense mànigues que cobreix el tronc (és per on perdem més escalfor) i que dóna molt bona mobilitat al braços. N’hi ha de llana, de pelfa, etc., que van bé per portar sota la jaqueta; i també de gruixudes acotxades de teixit tècnic, més adients per portar entretemps, quan encara les temperatures no són gaire baixes.


-Mono llarg amb peus: és una peça de roba que recull tot el cos del bebè. La part interior pot ser de cotó, mentre que l’exterior pot ser de pèl. També n’hi ha d’acotxats, de teixit de vellut per dins, i de teixit tècnic per fora. Sobretot va bé per als més menuts, quan els porteu amb la motxilla, així van ben abrigats.


-Gorro: peça rodona de punt, de llana o semblant, que s’adapta al cap per protegir-lo del fred hivernal. Pot portar orelleres i unes betes per lligar-lo sota la barbeta, així els infants no se’l  treuen.
-Bufanda: peça de roba llargaruda, de gènere de punt o de teixit especial de llana, o similar. S’usa per abrigar el coll i la boca.
-Manyoples: protecció per a les mans, sense separació entre els dits o només amb separació per al polze. Fabricades amb llana o amb teixit semblant. Van bé per abrigar les mans del menuts i com que no tenen separacions per als dits, són molt fàcils de posar. Per tal que no es perdin, encara que les criatures se les treguin, les dues poden unir-se amb una cinta llarga que passa per dins les mànigues de la jaqueta. També n’hi ha que porten una cinta, com un braçalet, per lligar-se al canell.  

Conjunts de gorro + bufanda + manyoples, a partir de 15,95€









També tenim peces d'altres temporades, amb un 50% dte.

Ara repasseu l’armari dels vostres fills. Tot el que necessiteu, ho trobareu a “els ninets”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada