dissabte, 23 de novembre del 2013

Barana per llit

Avui us parlaré de canviar al nen/a, del bressol a llit gran.

Quan la criatura voregi els 2 anys caldrà fer el canvi del bressol de baranes al llit gran (90 x 190) cm. Ara bé, com que s’haurà acostumat a dormir i moure’s tranquil·lament, protegit per les baranes del bressol, ara podria caure del llit. 

Per que no sigui traumàtic el canvi, i alhora el nen/a estigui segur; hi ha unes baranes per
col·locar al lateral del llit per tal que es vagi acostumant al nou entorn. Encara que a la nit es bellugui, no caurà mai al terra, i quan es desperti tindrà un espai per poder baixar del llit. El menut/da dormirà emparat, i, els pares podreu descansar  tranquils. Utilitzable fins que el nen/a tingui 5 anys.

Aquestes baranes consten d’una estructura metàl·lica, folrada generalment d’una lona reixada. A més, tenen una base que es posa sota el matalàs perquè la barana es mantingui estable. Són abatibles perquè sigui còmode fer el llit, amb els llençols, mantes, o, nòrdics.
Ho podeu veure a la fotografia: als dos extrems de la barana, hi ha uns botons (on senyala la fletxa vermella), que podem desbloquejar, aleshores, baixa la barana; després la pugem, i, els tornem a bloquejar.


Les mides de l’alçada i de la base segueixen la normativa, de manera que les baranes estan homologades.
Quan a la llargada, hi ha 2 mides: de 90 cm i de 140/150 cm.

Barana plegada, amb la seva bossa

N’hi ha que quan no es fan servir es poden plegar, així ocupen menys espai.



Com que es col·loquen al lateral del llit, si teniu el llit d’una banda acostat a la paret, només us en caldrà una per a la banda sense paret; si només teniu el cap del llit acostat a la paret, aleshores us en faran falta dues. Per a les criatures que es belluguen molt quan dormen també caldrà posar una barana als peus del llit.

Hi ha diferents dissenys al mercat. Tot seguit us en mostraré alguns:

Bé, espero que us sigui útil, i, fins el proper post!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada