dilluns, 2 de juny del 2014

El descans dels nadons (1)

Bon dia.

Avui parlarem sobre dormir i descansar bé.

Hi ha diversos factors que afavoreixen un descans òptim (per exemple, l'habitació, el bressol, el matalàs o els llençols). Tot això no ho tractarem en un sol post, sinó que n'hi haurà més d'un. 

Dormir bé és essencial durant les primeres etapes de la vida, ja que un bon descans contribueix al desenvolupament físic i psíquic correcte del bebè. 


L’HABITACIÓ

El nadó necessita un entorn còmode, agradable i segur per poder dormir. 
Bressol Easy Car de BBCUS
De moment, necessitarà un bressol, una calaixera o un armari, i un canviador. L’habitació ha d'estar il·luminada durant el dia i no cal que a la casa es faci silenci per por a despertar-lo. En canvi, al vespre i durant la nit sí que cal que no senti sorolls perquè això l’ajudarà a distingir el dia de la nit. 
L'habitació, s’ha de poder ventilar bé perquè el nadó respiri aire fresc.



La temperatura ideal per dormir a la nit ha de ser entre 18ºC i 20ºC, i durant el dia entre 22ºC o 23ºC.



El color de l’habitació durant els els primers anys és millor que sigui i suau, ja que  li transmetrà tranquil·litat i serenitat. També podeu combinar dos colors  o pintar només una paret d’un color viu per contrastar. A més, heu de tenir en compte que combini amb el color dels mobles. La pintura no hauria de ser tòxica i que es pugui rentar amb facilitat, ja que potser, quan sigui més grandet ho començarà a guixar tot.

Estrelles de vinil
També podeu optar per decorar l’habitació amb un vinil, últimament estan molt de moda. Podeu escollir-ne que combinin amb els mobles o amb els llençols.  

Quan a la il·luminació, seria ideal que de dia hi entrés llum natural. Aniria bé que la claror es pogués graduar amb una persiana o cortina. Durant la nit, es pot tenir un llum artificial o llum de companyia si heu  estarà composada per un punt de llum general, i una lampareta o llum de companyi si heu d'atendre el menut.  











Al proper post parlarem dels bressols.

Fins aviat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada