dijous, 30 de gener del 2014

estris de bany (3)

Continuem...
Us vaig deixar pendent d’explicar les banyeres inflables i les plegables.

Els dos tipus de banyeres tenen característiques semblants. Són bones opcions, i molt útils per anar de viatge, ja que quan es guarden ocupen poc espai. També en espais petits es poden fer servir com banyera habitual. Es poden col·locar dins del plat de dutxa, o dins una banyera de les d’adults. Fins i tot a l’estiu les podem utilitzar com a piscina per un bebè. El que no podem fer es col·locar-la en un lloc alt, com una taula, o en llocs inclinats, ja que al ser toves, són més inestables, i si el bebè es mou podria caure. Com en qualsevol altre banyera, sempre hi ha d’haver un adult per supervisar al bebè. Cal netejar-la abans i després de fer-la servir; quan la guardem l’eixugarem bé, i la posarem en un lloc fresc i sec, allunyada de fonts de calor.
És molt important seguir les recomanacions de seguretat del fabricant.

A continuació us esbrinaré les característiques especifiques de cadascuna.
Començaré per la banyera inflable:
És de plàstic tou inflable, però no s’han d’inflar amb compressor, ja que son petites i no necessiten gaire aire. Hi ha diversos dissenys.
Us deixo les mides, de fet són  orientatives, perquè dependrà del disseny del fabricant, i del que s’infli:
-llarg entre 69/78cm 
-ample entre 38/48 cm
-alt entre 28/37 cm.
La majoria són per bebès a partir de 4/6 mesos, quan comencen a  aguantar-se semi incorporats o assentats, com les que us mostro a continuació:

Però si necessiteu fer-la servir des  de molt petit, us recomano la de Jané. Aquesta banyera està dissenyada especialment tenint en compte les necessitats, i la seguretat del bebè des del naixement. Es evolutiva, i té un separador que evitar que el bebè rellisqui. Aquest separador té un velcro de posar i treure, que fa molt versàtil l’espai interior. La seva capacitat és 30 litres com a màxim.  Fabricada amb material de qualitat, molt resistent, i amb 4 vàlvules de seguretat.
Podem utilitzar-la en diverses posicions:
1-    Primer, quan és molt petit, cal posar el separador intermedi  al reposacaps, així el bebè estarà estirat, amb el cap més elevat (com en una hamaca).
2-    Més endavant, cap als 4/5 mesos, podreu fixar el separador intermedi amb el velcro de la base de la banyera, el bebè estarà incorporat, i el separador li farà de barra de seguretat evitant que rellisqui.
3-    Quan sigui més grandet, a partir del 6/7 mesos, el bebè necessitarà més espai, llavors podreu treure el separador intermedi, i a xapotejar!


Ara és el torn de la banyeres plegables, però com n’hi ha varies, potser millor les deixem per el proper post, perquè el tema s’allargaria força.

Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada