dimecres, 15 de gener del 2014

El bany del nadó

En aquest post us explicaré els preparatius i tot el que us cal per banyar el nadó.  Tot i que durant els primers dies de vida en té prou amb que el rentem amb una esponja natural humida, sense submergir-lo; o simplement amb una tovalloleta hidratant d'un sol ús. Després, quan li caigui el melic, ja podrem començar a banyar-lo. 

 Els pediatres aconsellen banyar als bebès cada dia, al principi amb un bany de 5/10 minuts en té prou; a mesura que vagi creixent, gaudirà de l'aigua, i cada vegada li agradarà més estar-s'hi una bona estona. Com tot en la vida de un nadó, va bé fer-ho de manera rutinaria, o sigui a la mateixa hora. Si es fa a la nit, millor, ja que dormirà més relaxat.

Comencem per dir que, la temperatura de l'habitació de bany ha de ser d'uns 22/24º; i la temperatura de l'aigua del bany, ha de ser molt semblant a la del cos, 36/37º; ja que els menuts es refreden de seguida. Per deixar l'aigua a la temperatura adequada, es millor fer servir un termòmetre (n'hi ha d'especials per l'aigua). 
Abans de posar el bebè a dins la banyera, hem de tenir preparats, i a l'abast, tots els estris que necessitem per a tal menester; com els cosmètics, l'esponja, la capa de bany, etc. Així no deixarem al bebè de vista a dins la banyera, en cap moment. Un bebè s'afoga ràpidament (abans de 2 minuts), encara que sigui en aigües poc profundes. Els primers 12 mesos un bebè es molt vulnerable a l'aigua.

El nivell d'aigua de la banyera,  no pot sobrepassar mai les espatlles del bebè. Podem posar al bebè dins l'aigua, i mullar-lo poc a poc, començant per les extremitats; ja que la zona del tronc i la panxa, és més sensible. Utilitzarem una esponja natural, per ensabonar-lo (el sabó ha de ser suau); després l'esbandirem també a poc a poc. Quan acabem, l'emboliquem bé amb una capa de bany; i l'eixuguem suaument, per no irritar-li la pell.


Per finalitzar, li podem fer un massatge amb una crema hidratant, per cuidar-li la pell. Us estic preparant un post de cosmètics per cuidar la pell del nadó, però al proper post us parlaré de tipus de banyeres que podeu utilitzar, i de diferents accessoris de bany, per a cada etapa, que us seran molt útils. 

Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada