dissabte, 27 de juliol del 2013

Com escollir el cotxet: 3. dues / tres peces

Ara arribem al final, saber ben bé què són, les dues o tres peces que porta el cotxet.

2.  DUES / TRES  peces?
Segons les peces que porta el cotxet parlem de dues o de tres peces:  cadira + cabàs, o, cadira + cabàs + cistella portabebès. Tot seguit us explicaré cada una d’aquestes peces, i començaré amb la cadira.

La cadira és la peça més fàcil d’utilitzar i la que es fa servir durant més temps; és, en definitiva, el seient que usarà el bebè quan s’aguanti assegut (a partir del 6 mesos aproximadament), i mentre necessiti anar amb cotxet, aproximadament fins als 3 anys. La cadira del cotxet es pot reclinar en tres o quatre posicions (tot depèn del model), la qual cosa farà que sigui més còmode per l’infant quan s’adormi (només varia estèticament d’un model a l’altre).  A més, la cadira porta capota, que va bé per protegir de l’aire, i fa ombra quan fa sol. Actualment la majoria de cadires són reversibles, és a dir, es poden orientar en el sentit de la marxa o de cara a nosaltres.

Tot seguit, parlaré del cabàs, la primera peça que utilitzarà el nadó, la qual es recomana molt durant els primers 3 o 4 mesos de vida, que és quan dorm més el bebè (la postura més adequada és que estigui estirat).

El cabàs és per portar el bebè estirat, n’hi ha de diferents tipus i, segons  la marca, el model de cabàs té unes característiques o unes d’altres. Ara bé, tots els models de cabàs s’insereixen al xassís del cotxet i es col·loca sempre de cara a nosaltres perquè així puguem veure el nadó. A continuació us explicaré els diferents estils de cabàs que hi ha:
-          Cabàs de passeig: és el cabàs de sempre, s’insereix al xassís del cotxet i, tal com diu el nom, serveix per portar el bebè a passeig. El nadó queda estirat, com si estigués al bressol, de manera que pot dormir fàcilment.
-          Cabàs homologat: és un cabàs com el de passeig, però també serveix com a grup de seguretat per al cotxe (de 0 a 10kg). Té una carcassa més resistent que el cabàs de passeig, porta un cinturó per ajustar el nadó i les pinces per lligar-lo al cinturó del cotxe.
-          Matrix light 2 (Jané): és un 2 en 1. És semblant a un cabàs i, alhora, és un grup 0, de manera que el nadó es pot portar estirat i, a més, té posicions per poder-lo incorporar. Està homologat per portar-lo al cotxe estirat (com en un cabàs) fins als 10kg; o incorporat en sentit contrari a la marxa  (grup 0+) fins a 13kg de pes. Pesa força, la qual cosa hem de tenir en compte si hem de pujar i baixar escales quan arribem a casa, ja que, al pes del matrix, hem d’afegir-hi el pes del nadó.
-         Sono / Prima easy (Casualplay): també és un 2 en 1. En aquest portabebès el nadó pot anar pràcticament estirat i, també,  té 3 posicions per poder-lo incorporar. Com el matrix anterior, està homologat per portar-lo al cotxe en sentit contrari a la marxa. Grup 0+, fins als 13 kg.





Així docs, un cotxet amb dues peces està format pel xassís-cadira i un cabàs dels exposats anteriorment.

 En canvi, en un de tres peces, a més d’aquestes dues peces hi hauria també una cistella portabebès, la qual us explicaré a continuació:

-          Cistella portabebès o maxi-cosi (maxi-cosi és una marca concreta i va ser la primera de fer una cistella portabebès, d’aquí que, a la cistella, moltes vegades se l’anomeni així).  És una cadira de seguretat grup 0 /0+ (fins a 11kg / 13kg) segons model /marca, per tant, principalment serveix  per anar al cotxe, però també és pot inserir al xassís del cotxet per anar a passeig (sobretot quan el bebè té 4 o 5 mesos i comença a estar més despert).  És recomanable que no hi vagi més de dues hores seguides, ja que el nadó està assegut en una postura una mica encorbada.  Així doncs, per portar-lo a passejar una estona va bé, però quan arribem a casa, cal que el posem a descansar al bressol. A més, si fem un viatge llarg amb cotxe, ja sabem que quan parem per descansar nosaltres (es recomana parar cada 2 hores), el menut el canviem de postura; podem portar-lo al cabàs del cotxet i fer un tomb.




Espero que aquest post us sigui d’utilitat, i si us sorgeixen més dubtes, ja sabeu que em trobareu a la botiga “els ninets”, a Centelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada