diumenge, 16 de febrer del 2014

Estris de bany (5 i últim)

Hola, seguim amb les cosetes que fan més fàcil el  bany del menut/da de la casa.
Començo per fer-vos incís en un nou estri, la barrera per l’aigua de la banyera d’adults: Babydam.
Es tracta d’un nou article, per reduir la quantitat d’aigua, que poseu a la banyera quan banyeu al bebè. 
Fa de barrera i presa, es posa dins la banyera d’adults per  reduir l’espai. És estàndard; va bé a totes les banyeres que no siguin més amples de 55 cm. Per tal que quedi benposada, és millor que parets de la banyera siguin  llises, i així queda ben segellada, i no s’escapa gens d’aigua; si les parets de la banyera són rugoses, segurament no s’adaptarà, o s’escaparà una mica d’aigua. Es col·loca en un moment; la podeu posar apartada de la grifaria, així vosaltres estareu tranquils, perquè els menuts no tocaran les aixetes, ni tindran el perill de donar-s’hi un cop. L’amortitzareu de seguida, doncs estalviareu força aigua; a més, com fareu servir menys aigua,  en tindreu d’escalfar menys (per tant estalvieu energia); i per últim, també estalvieu temps, perquè anireu més ràpid a omplir la banyera. Us recordo un detall important a tenir en compte: menys aigua, vol dir més seguretat per al bebè. Què més es pot demanar, oi?
Evidentment compleix la normativa CE.
Podeu fer servir aquesta barrera des del naixement del bebè, i fins a 4 anys. Ara us ho explico:
des de 0 mesos, perquè si us cal, podeu posar la hamaca de bany a dins la banyera, i amb aquesta barrera  necessitareu poca aigua. Tot i que, el més habitual, és començar a fer-la servir a partir dels 6/7 mesos, quan el bebè ja no té espai a la banyera de bebès, i comença a aguantar-se assentat; i cal banyar-lo a la banyera d’adults. I fins aproximadament 4 anys, perquè aleshores el nen/a ja és força grandet, i necessitarà més espai a dins la banyera.

Seguim... 
Tal com us acabo de dir, el bebè creix, i quan arriba al voltant dels 6/7 mesos, ja no està còmode  a la banyera de bebès, degut a que no té gaire espai;  a més ja es belluga força,  per tant, no  hi està  segur; i també ho esquitxa tot.  A partir d’aquesta edat que comença a aguantar-se assentat, però encara no té prou estabilitat, i menys dins l’aigua tot sol, us anirà molt bé el seient de bany, ja que manté al menut/da estable assentat dins la banyera d’adults. D’aquesta manera estarà segur mentre el banyeu, i vosaltres pares, també estareu més tranquils i relaxats. A més, ara que gaudeix xapotejant amb l’aigua, podrà jugar amb llibertat de moviments. Seguidament us explico com és:
Conta d’un anell, unit a una base que es subjecta a la banyera mitjançant quatre ventoses. La seva forma arrodonida, subjecta al bebè amb suavitat. Fabricats amb plàstic, són fàcils de netejar. La part del davant acostuma a portar alguna joguina perquè pugui manipular el nen/a, mentre se’l banya.  La majoria s’obren per davant, perquè sigui més fàcil posar al bebè. Es pot utilitzar fins a 13 kg/2 anys aproximadament; aleshores, el nen/a ja s’aguanta tot sol a dins la banyera assentat, estable i segur.
Tenim diferents dissenys, de diferents colors, i amb diferents particularitats, en podeu veure algunes a continuació:
el respatller es reclina

el seient i el respatller són antilliscants
és giratori
En definitiva, n’hi ha per tots els gustos i necessita, vosaltres escolliu.

Ara, per acabar d’arrodonir el tema del bany, us mostraré algunes joguines.


Al nen/a quan creix, li agrada passar estona a la banyera amb l’aigua, xapotejar, i jugar. Si a més teniu algun ninot, o joguina  especial per mullar, li agradarà; ja que podrà interactuar amb l’aigua. Jugarà, esquitxarà, i gaudirà dins l’aigua.  I si el menut s’ho passa bé... vosaltres també.  
Podeu trobar diverses joguines per jugar el bebè dins l’aigua, són de goma, toves, i amb formes arrodonides, perquè no es faci mal. També n’hi ha de plàstic, per quan són més grandets; o d’un teixit especial que flota dins l’aigua, per els més menuts.


Després de cada bany, aquestes joguines s’han d’esbandir bé, deixar-les escórrer i eixugar; així evitareu que si acomodin els fongs. Per això us anirà  bé posar-les dins una bossa de ret; s’escorreran i perdran la humitat. Aquestes bosses, porten unes ventoses per enganxar a la paret del bany, així tindreu sempre les joguines del bany a mà, i endreçades.  


De moment hem acabat el tema del bany, i tots els estris que podem necessitar. Si més endavant hi ha novetats, us les presentaré.

Ens veiem a la botiga “els ninets”.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada